RIB och roll up gummibåtar är två olika typer av uppblåsbara gummibåtar. Här är några skillnader mellan dem:

RIB: RIB står för Rigid Inflatable Boat, vilket innebär att båten har en hård skrovkonstruktion av aluminium, komposit eller andra material tillsammans med en uppblåsbar tub. Detta ger båten en hög kapacitet och stabilitet, men det gör den tyngre och mer komplicerad att transportera.

Roll up gummibåt: Roll up gummibåtar är uppblåsbara gummibåtar som kan rullas ihop när de inte används. Detta gör att de är lätta och enkla att transportera, men de kan ha lägre kapacitet och stabilitet än RIB-båtar. För dig som behöver kunna packa ihop din jolle i en väska. Jollen har en mjuk botten i gummibåts material som gör att du kan rulla ihop den och förvara den undanstuvad eller att enkelt kunna transportera den. Gör du det ofta kan du med fördel komplettera med en elektrisk pump.
Den uppblåsbara gummibåten är den jolle som blivit allra populärast att ha ombord på en större båt.

Det finns fördelar och nackdelar med båda typerna av uppblåsbara gummibåtar, så det är viktigt att tänka på vad du planerar att använda båten för innan du gör ditt köp.