Teknisk information

Weststream är engagerade i design och utveckling. Vi har valt att använda oss av högkvalitativa material på marknaden samt avancerade tillverkningsmetoder. På detta sätt strävar vi efter att erbjuda dig högkvalitativa uppblåsbara gummibåtar på marknaden.

Valmex® PVC 0,9mm, 1100 decitex

Valmex® kommer från Mehler Texnologies of Germany. Mehler har producerat högkvalitativ PVC i över 60 år och visar vägen när det gäller material för uppblåsbara båtar. Mehler arbetar med den mest avancerade tekniken för att säkerställa att Valmex® PVC är flexibelt, hållbart, motståndskraftig mot nötning, kemikalier och UV. Valmex® har hög vidhäftning och hög lufttäthet. Mehler Texnologies är en pionjär inom svetsbara tyger för gummibåtar. Tillverkat i Tyskland. Passar utmärkt till uppblåsbara gummibåtar.

uppblåsbar gummibåt
uppblåsbar gummibåt

Thermosvetsade sömmar

En thermosvetsad söm är fyra gånger starkare än en limmad söm. Dessutom blir sömmen starkare än själva tyget, vilket beror på att det skapas en mekanisk bindning istället för en kemisk bindning. Det är viktigt att komma ihåg att sömmarna på en uppblåsbar båt är under konstant tryck, och varje gång en limmad söm utsätts för UV-strålning blir den svagare. Vår produktion sker med den senaste tekniken, och vi har valt att använda oss av thermosvetsade sömmar för att säkerställa hög kvalitet och hållbarhet.

Anledningen till att inte alla uppblåsbara gummibåtar har svetsade sömmar är att:

  1. Många PVC-material inte håller för att svetsas i
  2. Det är en mycket mer kvalificerad tillverkningsprocess
  3. Kostnaden är högre
uppblåsbar gummibåt

Självläns X 2

2 automatiska självlänsar i akterspegeln av aluminium. Dessa är placerade i botten på durken, en på höger och en på vänster sida av akterspegeln. Det innebär att oavsett om båten lutar lite, så rinner eventuellt vatten ur båten direkt. Eftersom durken är placerad högre upp, förhindras även att vatten kommer in vid normal hantering. Ur säkerhetssynpunkt är detta en optimal lösning. Oavsett om du kör tufft, lämnar båten och det regnar så rinner vattnet ur. Även vid bogsering och om en våg slår över så rinner vattnet ur för maximal säkerhet. Dessutom gör denna design det enkelt att rengöra båten invändigt.

Akterspegel i aluminium

Vi har utfört omfattande tester på både stängda och öppna akterspeglar. Genom att testa olika material såsom marinplywood, glasfiber och rörkonstruktioner har vi dragit slutsatsen att för de flesta användare är en stängd akterspegel betydligt fördelaktigare. Stängda akterspeglar ger en mycket mer styv och säker båt jämfört med öppna varianter. Hos Weststream är våra akterspeglar tillverkade av aluminium. Aluminium är ett material som står emot fukt, inte rostar, är både starkt och lätt. Dessutom är vår unika självläns placerad i akterspegeln för att tömma båten blixtsnabbt. Den styvhet som våra akterspeglar i aluminium ger innebär också att all kraft från din utombordare överförs effektivt till vattnet. Dessutom håller en stängd akterspegel dina fötter torra och ser till att dina tillhörigheter förblir säkert ombord!

uppblåsbar gummibåt

Årorna placeras enkelt i sin årtull

Vi har valt att använda oss av en kraftig årtull som klarar tuffa krav. Det gör att båten drivs enkelt och blir därmed lätt att ro. Dessutom är dessa hållare standard på alla våra båtar. Med andra ord kan du förvänta dig samma höga kvalitet och prestanda oavsett vilken modell du väljer.

Se hur enkelt det är att ro i ett videoklipp här

5 st luftkammare, inkl durken

Våra pontoner är separerade i flera luftkammare för extra säkerhet. Varje tub har 2 kammare samt att durken har en, totalt 5 separata luftkammare. Skulle olyckan vara framme så är det en stor trygghet att det finns flera tuber som har luften kvar. Vi använder högkvalitativa ventilerna med ett pumpläge och ett låsläge.

uppblåsbara gummibåtar

Sidoskydd / Sprayskydd

Rejäla gummilister runt hela båtens tuber, skyddar din uppblåsbara båt mot nötning från andra båtar, klippor och kajer. Listen fungerar även som ett sprayskydd från vattenstänk.

uppblåsbara gummibåtar

Högtrycksdurk

Högtrycksdurk av dropstitch material består av flera hundratusen nylontrådar som håller ihop durken. Detta medför att du kan pumpa den hårt (0,68bar/9,8psi), den blir lätt, styv och stabil. När luftdäcket pumpas upp till arbetstrycket känns det lika hårt som en hård durk, när det töms på luft rullar du ihop den enkelt, vilket gör det lätt att förvara.

uppblåsbara gummibåtar

Valmex® Diamond halkskydd på hela durken

Vi har utrustat alla modeller med halkskydd från Valmex®, för att ge en halkfri yta och extra nötningsskydd på durken. Snyggt, säkert och skyddar på samma gång.

uppblåsbara gummibåtar

Heavy Duty tubskydd

Längs med hela tubens längd finns ett kraftigt tubskydd som skyddar tuben från skador. Dessutom, eftersom en katamaran går högt i vattnet, möjliggör det att man kan åka närmare land eller upp på stranden, klippan m.m. Därför är det bra att ha ett sådant skydd för att undvika skador och förlänga båtens livslängd. Uppblåsbara gummibåtar med tubskydd är perfekt för äventyr.

D-ringar

Tre st D-ringar i fören för att kunna bogsera samt flertalet D-ringar placerade för att kunna säkra väskor, dunkar m.m. i båten. Även möjlighet till att hänga i dävert.

Århållare invändigt

Oftast använder man sin gummibåt med motor och då är det skönt att kunna fästa dem invändigt i båten. 2 st kardborrelås per tub finns för att fästa årorna. Åk aldrig ut på sjön utan åror.

Toft av aluminium

För att sitta stabilt så är alla båtar utrustade med en kraftig toft av aluminium, den sitter fast i de två fästena på tuben. Båtarna kan även användas utan toft då den är enkel att ta bort.