Teknisk information

Weststream är engagerade i design och utveckling. Vi har valt att använda oss av de absolut bästa materialen på marknaden samt de mest avancerade tillverkningsmetoder. På detta sätt kan vi erbjuda dig de allra bästa uppblåsbara båtarna på marknaden.

Valmex® PVC 0,9mm, 1100 decitex

Valmex® kommer från Mehler Texnologies of Germany. Mehler har producerat högkvalitativ PVC i över 60 år och visar vägen när det gäller material för uppblåsbara båtar. Mehler arbetar med den mest avancerade tekniken för att säkerställa att Valmex® PVC är flexibelt, hållbart, motståndskraftig mot nötning, kemikalier och UV. Valmex® har hög vidhäftning och hög lufttäthet. Mehler texnologies är en pionjär inom svetsbara tyger för gummibåtar. Tillverkat i Tyskland.

Thermosvetsade sömmar

En  thermosvetsad söm är fyra gånger starkare än en limmad söm. Sömmen blir dessutom starkare än själva tyget. Det blir en mekanisk bindning jämfört med en kemisk bindning. Kom ihåg att sömmarna på en uppblåsbar båt är under konstant tryck och varje gång en limmad söm utsätts för UV blir den svagare. Vår produktion sker med senaste teknik och vi har valt att använda oss av thermosvetsade sömmar.

Anledningen till att inte alla gummibåtar har svetsade sömmar är att:

  1. Många PVC-material inte håller för att svetsas i
  2. Det är en mycket mer kvalificerad tillverkningsprocess
  3. Kostnaden är högre

Akterspegel i aluminium

Vi har utförligt testat stängda och öppna akterspeglar, vi har testat i olika material som marinplywood, glasfiber och rörkonstruktion och dragit slutsatsen att för de flesta användare är en stängd akterspegel betydligt bättre. Stängda akterspeglar ger en mycket mer styv och säker båt. Weststream´s akterspeglar är av aluminium. Aluminium står emot fukt, det rostar inte, det är starkt och lätt. I akterspegeln sitter vår unika sjävläns som tömmer båten blixtsnabbt. Styvheten från våra akterspeglar i aluminium betyder också att all kraft från din utombordare överförs till vattnet. Plus att en stängd akterspegel håller fötterna torra och håller dina saker kvar i båten!

Självläns X 2

2 st automatiska självlänsar i akterspegel av aluminium. Placering i botten på durken på höger och vänster sida på akterspegeln. Oavsett om båten lutar lite såå rinner eventuellt vatten ur båten direkt. Då durken sitter högre upp så rinner inget vatten in vid normal hantering. Ur säkerhetssynpunkt så är detta en optimal lösning oavsett om du kör tufft, lämnar båten och det regnar så rinner det ur, vid bogsering och en våg slår över så rinner vattnet ur. Dessutom lätt att rengöra båten invändigt.

Årorna placeras enkelt i sin årtull

Vi har valt att använda oss av en kraftig årtull som klarar tuffa krav. Båten drivs enkelt och blir därmed lätt att ro. Dessa hållare är standard på alla våra båtar.

5 st luftkammare, inkl durken

Våra pontoner är separerade i flera luftkammare för extra säkerhet. Varje tub har 2 kammare samt att durken har en, totalt 5 separata luftkammare. Skulle olyckan vara framme så är det en stor trygghet att det finns flera tuber som har luften kvar. Vi använder högkvalitativa ventilerna med ett pumpläge och ett låsläge.

Sidoskydd / Sprayskydd

Rejäla gummilister runt hela båtens tuber, skyddar din uppblåsbara båt mot nötning från andra båtar, klippor och kajer. Listen fungerar även som ett sprayskydd från vattenstänk.

Högtrycksdurk

Högtrycksdurk av dropstitch material består av flera hundratusen nylontrådar som håller ihop durken. Detta medför att du kan pumpa den hårt (0,68bar/9,8psi), den blir lätt, styv och stabil. När luftdäcket pumpas upp till arbetstrycket känns det lika hårt som en hård durk, när det töms på luft rullar du ihop den enkelt, vilket gör det lätt att förvara.

Valmex® Diamond halkskydd på hela durken

Vi har utrustat alla modeller med halkskydd från Valmex®, för att ge en halkfri yta och extra nötningsskydd på durken. Snyggt, säkert och skyddar på samma gång.

Heavy Duty tubskydd

Längs med hela tubens längd finns ett kraftigt tubskydd som skyddar tuben från skador. En katamaran går högt i vattnet vilket möjliggör att man kan åka närmare land eller upp på stranden, klippan m.m. då är det bra att ha ett skydd.

D-ringar

Tre st D-ringar i fören för att kunna bogsera samt flertalet D-ringar placerade för att kunna säkra väskor, dunkar m.m. i båten. Även möjlighet till att hänga i dävert.

Århållare invändigt

Oftast använder man sin gummibåt med motor och då är det skönt att kunna fästa dem invändigt i båten. 2 st kardborrelås per tub finns för att fästa årorna. Åk aldrig ut på sjön utan åror.

Toft av aluminium

För att sitta stabilt så är alla båtar utrustade med en kraftig toft av aluminium, den sitter fast i de två fästena på tuben. Båtarna kan även användas utan toft då den är enkel att ta bort.